تاریخچه

گیرنده دیجیتال

گیرنده دیجیتال تلویزیون (set top box ) چیست ؟ 

یکی از بزرگترین تحولات پیش روی ما،گذر از آنالوگ به دیجیتال است. تلویزیونی که در حال حاضرمشاهده می کنیم، تلویزیون آنالوگ است. که معمولا صدا و تصویر با کیفیت بالا دریافت نمی شود در اصطلاح می گوییم تصویر برفکی است اما در تلویزیون دیجیتال شما با برفک تلویزیون برای همیشه خداحافظی می کنید در نتیجه صدا و تصویربا کیفیت بالا (دیجیتال)دریافت می کنید .برای دریافت شبکه های تلویزیونی به صورت دیجیتال شما احتیاج به دستگاهی دارید که بتواند امواج دیجیتال را دریافت وپس از تبدیل روی صفحه تلویزیون نشان دهد به این دستگاهگیرنده دیجیتال تلویزیونی(set top box) می گویند. 

 

ورودی و خروجی‌های اصلی گیرنده به شرح زیر است:

الف) ورودی آنتن: سیگنال تلویزیون دیجیتال از طریق کابلی که به آنتن روی بام یا آنتن روی تلویزیونی متصل است به ست‌تاپ باکس داده می‌شود. کانکتور ورودی آنتن گیرنده پورت RF INمعمولا مشابه ورودی آنتن تلویزیون است و از همان کانکتور می‌توان استفاده کرد. معمولا تیونر گیرنده‌های دیجیتال یک خروجی آنتن loop through یا RF Pass Through دارند که می‌توان از آن برایدریافت شبکه‌های آنالوگ، استفاده کرد. در این حالت، باید کابل آنتن هوایی را از این طریق به تلویزیون عادی یا هر دستگاه دیگر وصل کرد. 

ب) خروجی صدا و تصویر: صدا و تصویر خروجی، با پردازش سیگنال تلویزیونی دیجیتال استخراج می‌شود که باید به ورودی صدا و تصویر A/V تلویزیون وصل شود )پورت زرد برای تصویر، سفید و قرمز برای صدا). ممکن است تصویر شامل سیگنال تله‌تکست هم باشد. بنابراین مانند تلویزیون‌های آنالوگ، دستگاه تلویزیون می‌تواند صفحات تله‌تکست را از سیگنال تصویر دیجیتال استخراج کند.بعضی از ست‌تاپ باکس‌ها علاوه بر خروجی صدا و تصویر آنالوگ، صدا و تصویر را به فرمت‌های دیگر نظیر تصویر Component، S-Video، HDMI یا Spdif برای صدا خروجی می‌دهند که درصورت پشتیبانی توسط دستگاه تلویزیون، می‌توان به جای خروجی تصویر و صدای آنالوگ، از این خروجی‌ها استفاده کرد که نسبتاً کیفیت شنیداری و بصری بالاتری دارند.

ج) خروجی RF: در بعضی از ست‌تاپ باکس‌ها، صدا و تصویر می‌تواند به فرمت RF و به شکل قابل دریافت توسط تلویزیون‌های آنالوگ تبدیل شود. کاربرد خروجی RF مذکور وقتی است که کاربر از دستگاه تلویزیونی استفاده می‌کند که مدل آن قدیمی بوده و ورودی صدا و تصویر A/Vنداشته باشد. شیوه نصب و راه‌اندازی با توجه به محدوده وسیع مخاطبان گیرنده DVB-T، نحوه نصب و راه‌اندازی آن تا حد ممکن سهل و آسان طراحی شده است. اساسا باید آنتن به ست‌تاپ باکس و از ست‌تاپ باکس به تلویزیون متصل شود. اغلب آنتن‌ها دارای کابل کواکسیال هستند که باید آن را به ست‌تاپ باکس متصل کنید. شما می‌توانید کابل مشابهی را برای اتصال ست‌تاپ باکس به ورودی RF آنتن روی تلویزیون‌های قدیمی متصل کنید. در غیر این‌صورت، اگر تلویزیون شما دارای ورودیA/V زرد برای تصویر و قرمز و سفید برای صدا است، از آنها برای اتصال ست‌تاپ باکس به تلویزیون برای دریافت کیفیت بهتر صدا و تصویر استفاده کنید.

 

آیا برای استفاده از تلویزیون دیجیتال نیاز خواهد شد یک تلویزیون جدید تهیه شود؟

لزوما خیر – برای دریافت دیجیتال نیاز به گیرندگی دیجیتال هست که این مساله از دو طریق می تواند تامین شود: یکی آنکه گیرنده ای مشابه رسیور ماهواره تهیه شود و به تلویزیون وصل شود و روش دیگر آنست که اگر قصد خرید تلویزیون را داریم، تلویزیونی بخریم که درون خود گیرندهدیجیتال داشته باشد.

 

آیا برای دریافت تلویزیون دیجیتال به یک آنتن جدید احتیاج داریم؟

لزوما خیر، در برخی موارد در صورتی که سیگنال دریافتی توسط آنتن موجود ضعیف باشد و این موضوع مربوط به آنتن باشد، نیاز به تعویض آنتن نیز خواهد شد. دلیل این مساله آنست که در آنالوگ هر چه شدت سیگنال پایین بیاید تصویر با نویز بیشتری نمایش داده می شود (که به صورت برفک در تصویر دیده می شود). اما در دیجیتال اگر شدت سیگنال از حد خاصی پایین تر بیاید هیچ تصویری قابل دریافت نخواهد بود. لذا در صورتی که سیستم آنتن منزل به هر دلیل دارای مشکل باشد، نیاز به تعویض خواهد داشت.

 

آیا از یک گیرنده دیجیتال برای چند  دستگاه تلویزیون استفاده کرد ؟ 

خیر – هر دستگاه تلویزیون به یک گیرنده دیجیتال نیاز دارد. البته بعضی از گیرنده های دیجیتال دارای خروجی های مختلف هستند که در این صورت می شود به چند تلویزیون متصل کرد اما تلویزیون ها باید کانالی که این گیرنده پخش می کند را نمایش دهند و نمی توانند کانال های مجزا نمایش دهند.

 

آیا برای گیرنده های دیجیتالی برای کامپیوتر نیاز به کارت تی وی یا اینترنت داریم؟

خیر – گیرنده دیجیتالی کامپیوتر به هیچگونه تجهیزات اضافه اعم از کارت TV و اینترنت و کپچر و … نیاز ندارند و به تنهایی کامپیوتر یا نوت بوک شما را به تلویزیون دیجیتال تبدیل می کنند .

 

نکات مهم :

شرایط جوی تاثیر زیادی برروی گیرندگی دیجیتال نخواهد داشت

کابل مورد استفاده از این ترانسفر ، کابل کوآکسیال میباشد 

در تلویزیون دیجیتال در صورتیکه سیگنال دریافتی توسط آنتن ضعیف باشد نیاز به آنتن دیگر خواهد بود ، در غیر اینصورت هیچ نیازی به آنتن جدید نخواهیم داشت.

 


 

آنتن چیست:

آنتن یک قطعه مخابراتی است که کار آن تبدیل سیگنالهای الکتریکی به امواج الکترومغناطیسی در حالت فرستندگی و تبدیل امواج التکرومغناطیسی به سیگنالهای الکتریکی در حالت گیرندگی است. آنتن ها ساختارهای متنوعی دارند که با توجه به کاربردی که دارند این ساختار تعیین می‌شود. یکی از ساده ترین ساختارهای ممکن برای یک آنتن، آنتن‌های سیمی هستند. معمولا در گیرنده‌ها هر آنتن به ازاء یک فرکانس مشخصی، به تشدید درآمده و به ازاء آن فرکانس، ولتاژ ماکزیمم مشخصی تولید می‌نماید. هرگاه طول آنتن متناسب با طول موج دریافتی باشد، موج کاملا در آنتن قرار می‌گیرد و اصطلاحا می‌گویند آنتن رزنانس شده و یا به تشدید در آمده است یعنی آنتن با موج رسیده هماهنگ شده است و در این حالت ولتاژی که به آنتن رسیده، حداکثر است.

البته نیازی نیست که طول آنتن حتماً با طول موج رسیده کاملا برابر باشد، زیرا جهت رفع این مشکل سیم پیچی را به همراه یک یا دو خازنمتغیر به آنتن اضافه می کنند تا حالت تشدید را در آنتن بوجود آورند.

 

جنس آنتن:

معمولا آنتن‌ها را از یک فلز هادی و سبک مانند آلومینیوم درست می کنند. برای اینکه یک آنتن بتواند تشعشع کند باید جریان روی یک هادی بصورت متغیر با زمان ایجاد شود، هر چقدر رسانایی الکتریکی هادی مذکور بیشتر باشد تلفات اهمی ناشی از جریان روی آنتن کمتر می شود، به همین دلیل سعی بر آن است که ضریب هدایت هادی سازنده آنتن بیشتر باشد.

 

طول آنتن:

با آزمایش‌ها تجربی نتیجه می‌شود که کوتاه‌ترین آنتن، باید طولش برابر با نصف طول موج فرستنده باشد.

 

انواع آنتن:

* آنتن مونو پل

* آنتن نیم موج (هرتز)

* آنتن مارکونی

* آنتن یاگی

* آنتن هورن (شییپوری)

* آنتن بشقابی

* آنتن تلسکوپی

* آنتن میکرواستریپ

 

نمونه هایی از کاربردهای آنتن

* ارتباطات بی سیم

 

     1- سیستم ارتباطات شخصی (PCS)

     2- ماهوارهٔ موقعیت‌یاب جهانی (GPS)

     3- شبکه‌های ناحیهٔ محلی بی‌سیم (WLAN)

     4- تلویزیون ماهواره‌ای پخش مستقیم (DBS)

     5- ارتباطات سیار

     6- تلفن ریزموج یا ارتباطات ماهواره‌ای

     7- پخش رادیو و تلویزیون و …

 

* سنجش از راه دور

 

    1- رادار  [سنجش از راه دور فعال-تابش و دریافت]

    2- کاربردهای نظامی (جستجو و ردیابی هدف)

    3- رادار هواشناسی و کنترل جریان هوا

    4- تشخیص سرعت خودرو

    5- کنترل ترافیک(مغناطیس‌سنج)

    6- رادار نفوذکننده به زمین (GPR)

    7- کاربردهای کشاورزی

    8- پرتو سنجی [سنجش از راه دور منفعل-دریافت تشعشع]

    9- کاربردهای نظامی (اجتناب از تهدید، رهگیری سیگنال)

 

پارامترهای عملکرد آنتن:

* الگوی تابش: طرح زاویهٔ تابش.

    1- الگوی چندوجهی- تابش یکنواخت در صفحه

    2- الگوهای دستورالعمل-پرتوهای باریک تابش از بالا

* جهت: ضریبی از تراکم توان آنتن در یک نقطهٔ دور نسبت به یک تشعشع‌کننده ایزوتروپیک[تشعشع‌کنندهایزوتروپیک:آنتنی که به‌طور یکنواخت در همهٔ جهات تابش می‌کند(تشعشع‌کنندهٔ منبع نقطه‌ای)].

* بهره:جهت کاهش تلفات.

* پلاریزاسیون (قطبش): اثری از تابش بردار میدان الکتریکی(خطی، دایره‌ای، بیضوی).

* امپدانس (مقاومت ظاهری): امپدانس ورودی آنتن در ترمینال‌ها.

* پهنای باند: طیف وسیعی از فرکانس‌ها که کارایی قابل قبول دارند(آنتن‌های رزونانس(تشدید)، آنتن‌‌های پهن باند).

* بررسی اشعه: حرکت در راستای تابش ماکزیمم با وسایل الکتریکی یا مکانیکی.

* محدودیت‌های دیگر سیستم:اندازه، وزن، هزینه، کنترل توان، مقطع راداری و … .

 

آنتن های یاگی – اودا

یکی ار انواع آنتن هایی که اهمیت عملی خاصی دارند .آنتن همه جا فراوان یاگی – اودا است.که در پشت بام بسیاری از منازل برای دریافت سیگنال های تلویزیونی دیده می شود .آنتن یاگی – اودا در حالت ارسال .آرایه ای از آنتن های خطی موازی است که تنها یکی از آنها توسط منبع تحریک تغذیه می شود و بقیه (که مستقیما به منبع متصل نیستند ) پارازیتی به حساب می آیند.در حالت دریافت یک موج الکترومغناطیسی به تمام عناصر آرایه برخورد می کند . اما سیگنال دریافتی از یک “عنصرفعال”جمع آوری می شود .سادگی ساختار تغذیه امتیاز اصلی آنتن های یاگی-اودا نسبت به سایر آرایه های خطی است.

 

این شکل طرحی از یک آنتن یاگی-اودا را نشان می دهد که در واقع یک آرایه است . عنصر۲ عنصر تحریک شده یا فعال است و به طور معمول یک دو قطبی به طول تقریبی (کمی کمتر از)نصف طول موج می باشد که برای تشدید تنظیم شده است . تمام عناصر دیگر پارازیتی به حساب می آیند. عنصر۱ بازتابنده است و معمولا کمی بلند تر از عنصر تحریک شده می باشند.در حالی که عناصر ۳تاآخر جهت دهنده بوده و کوتاه تر از عنصر تحریک شده می باشند.به دلیل اینکه تمام عناصر تزویج شده هستند توزیع جریان در هر عنصر به طول و فاصله ی همه ی عناصر دیکر بستکی دارد.در نتیجه آنتن یاگی-اودا با عناصر متعدد نشان دهنده ی یک مسئله تحلیلی دشوار است. تجربه نشان داده است که به کار گیری بیش از یک بازتابنده امتیاز چندانی ندارد . ولی با افزایش تعداد جهت دهنده ها جهت دارندگی می تواند افزایش یابد.آنتن یاگی-اودا آرایه ای طولی است و شعاع اصلی آن در جهت دور شدن از بازتابنده است.یک آنتن یاگی-اودای خوب باید جهت دارندگی بالا .پهنای شعاع باریک.پره های کناری کوتاه و نسبت جلو به عقب بزرگی داشته باشد.

 


 

محافظ های برق وظیفه حفاظت از لوازمی را بر عهده دارد که به برق شهر متصل می گردد .

 

نوسان برق چیست ؟

 

همانطور که می دانیم برق شهری دارای مشخصه استانداردی برای هر کشور می باشد که سرتاسر آن کشور ثابت میباشد ، برای مثال برق کشور عزیزمان (مصارف خانگی ) ۲۲۰ ولت ، ۵۰ هرتز می باشد که لوازم وارداتی یا تولید شده باید این مقادیر را رعایت کنند . برق تولید شده در سدها و نیروگاه ها با ولتاژ بالا برای انتقال با کمترین اتلاف انرژی از طریق دکل های فشارقوی به شهرها انتقال یافته و در آنجا از طریق مبدلهای کاهنده کاهش یافته سپس به بخش های مختلف شهر منتقل می گردد که در انتهای این مسیر باز مبدلهای کاهنده که اغلب در کوچه و خیابان های خود دیده ایم به مقدار قابل قبول و مصرف در خانه تبدیل می شود که در این مرحله چندین مشترک به صورت موازی از یک مبدل استفاده می کنند .

 

ارت (Earth) : وقتی بحث نوسان برق می شود اصطلاح ارت ساختمان نیز گفته می شود ، در مورد توزیع برق از نیروگاه تا مشترک مختصر توضیح داده شد برای مشخص شدن یک مرجع برای برق تولید شده و جذب نویزهای تولید شده توسط وسایل برقی یک اتصال به زمین در محل تولید برق انجام می شود که در سرتاسر شبکه یکسان خواهد بود .

 

در مدت ارسال جریان برق تا وسیله برقی داخل منزل تداخلهای زیادی بوجود می آید که باعث تغیر لحظه ای در مقادیر استاندارد برق شهری می شود که به موارد زیر می توان اشاره کرد .

 

-          رعد و برق

 

-          موج بادهای دارای الکتریسته ساکن

 

-          بارش باران و خیس شدن مسیرهای سیم کشی

 

-          استفاده از دستگاههای پر مصرف خارج از ظرفییت مشترک

 

-          استفاده از دستگاههایی که دارای ولتاژ القایی بالاست مثل ترانهای جوشکاری

 

-          وجود دستگاه معیوب در خانه که میزان مصرف برق ثابتی ندارند .

 

-          استفاده از دستگاههای برقی غیر استاندارد

 

-          استفاده از لوازم پرمصرف مثل اتو ، جاروبرقی ، سشوار و … در ساعات اوج مصرف

 

محافظ یخچال

 

با توضیحات بالا و اتفاقات احتمالی بعضی لوازم خانگی بیشتر از سایر لوازم تحت تاثیر قرار می گیرند که بطور کلی شامل دستگاههایی می شود که به طور دائم به برق متصل می باشد و در طی شبانه روز به صورت خودکار یا دستی فعال یا استندبای (آماده به کار) می شود عموما دستگاههایی که دکمه روشن خاموش اصلی به صورت مکانیکی دارند کمترین آسیب هارا در نوسانات می بینند .

 

دستگاههایی که بطوردائم به برق متصل می باشد و بیشترین تاثیر را از نوسان برق را دارد .

 

یخچال

یخچال جزء دستگاههای خودکار بوده و همیشه به برق متصل می باشد ، با توجه به ساختمان یخچال و برند دستگاه موتور ، بورد و دیگر قطعات داخلی به صورت خودکار در هر لحظه یا موقعییتی بدونه توجه به وضعییت برق فعال یا غیر فعال می شود به طور مثال در لحظه ای که موتور یخچال روشن می شود اگر برق خانه ضعیف یا در شرایط مناسبی نباشد سیتم استارت اولیه موتور به درستی انجام نشده و بدونه شک آسیب خواهد دید .

 

فریزر

فریزر هم دارای اجزای مشابه یخچال بوده و مشکلات یخچال شامل فریزر هم خواهد بود.

 

ساید بای ساید

ساید بای ساید در مجموع بیشتر از یخچال و فریزر تحت تاثیر نوسان برق قرار می گیرد چون موتورهای بکاررفته در آن به مراتب قوی تر و دارای استارت اولیه شدید تری است از طرف دیگر بیشتر ساید بای ساید های موجود در بازار از سیستم الکترونیکی برای کنترل دما در قسمت های مختلف استفاده می کنند که آسیب پذیری دستگاه به همین میزان افزایش می گردد .

 

 دستگاههای صوتی و تصویری (crt , lcd , led , plasma tv , vcr , vcd , dvd player , dvr , …)

این گونه لوازم نیز در بیشتر منازل به طور دائم به برق متصل می باشد و فقط از طریق ریموت کنترل مربوطه خاموش یا روشن می گردد ، که خاموش شدن کامل برای آن وجود ندارد و فقط در حالت استندبای ( آماده به کار ) قرار می گیرد . البته در برخی از لوازم دکمه کاملا خاموش بر روی پنل وجود داشت که در مدلهای جدید حذف شده است و با خاموش کردن دستگاه فقط مصرف برق آن به میزان در حد صفر کاهش می یابد ولی تاثیر پذیری نوسان برق به قوت خود باقی است .

 

هود آشپزخانه

هود های آشپزخانه تنوع زیادی دارند که به دو صورت کلی می باشد که یک دسته به صورت الکترونیکی یا دکمه های لمسی کنترل می شود که بیشتر ین خطر خرابی بر اثر نوسان را دارد و دسته دیگر به صورت مکانیکی کنترل می شود که مسلما فقط در زمان روشن بودن تحت تاثیر نوسان قرار دارد .

 

موتورهای هود آشپزخانه بعلت نوع طراحی موتوری که دارند در مقابل نوسان های معمولی کمتر آسیب می بینند مگر افزایش یا کاهش بیش از حد ولتاژ به صورت بیشتر از چند لحظه .

 

  لباسشویی ، ظرفشویی و اجاق گاز (لوازمی که در شبانه روز بیشتر زمان کامل خاموش می باشند)

 

بیشتر لوازم این گروه در زمان عدم استفاده دکمه خاموش و روشن اصلی آن بطور کامل برق اصلی را قطع می کند ، بدیهیست که دستگاه فقط در زمان روشن بودن تحت تاثیر نوسان قرار می گیرد .

 

توضیحات بالا برای لوازم خارجی می باشد و ممکن است با محصولات شما متفاوت باشد برای کسب اطلاعات دقیقتر با شرکت تولید کننده یا وارد کننده محصول خود مکاتبه کنید .

 

بیشترین خرابی ها بر اساس تجربه با افت یا افزایش شدید در کسری از ثانیه شروع می شود و ادامه پیدا می کند اینجاست که نقش محافظ های یخچال وارد عمل می شوند و برق اصلی را قطع کرده و با تاخیری تا چند دقیقه مجددا برق را وصل می کنند به نظر می رسد در این مدت احتمالا مشکل برق حل شده است و از طرف دیگر موتورهای یخچال اگر در زمان کار کردن به یک باره برقشان قطع گردد برای راه اندازی مجدد باید چند دقیقه صبر کرد (سیستم ایجاد سرما در سیستم های برودتی براساس فشار گاز و تبدیل گاز به مایع و بالعکس صورت می گیرد) چون در صورت خاموش شدن ، فشار موجود بر روی موتور اجازه راه اندازی مجدد را نخواهد داد و موتور به اصطلاح اورلود خواهد شد .

 

محافظ یخچال با توجه به توضیحات بالا فقط نقش تاخیر انداز را داشته ودر صورت قطع یا افت و افزایش شدید برق برای چند لحظه این تاخیر را ایجاد می کند و بیشترین کارایی آن در یخچال و فریزر خواهد بود


معامله ای مطمئن با اعضای ویژه و دارای نشان! اطلاعات بیشتر

اطلاعات تماس آنتن هانی

آدرس : کارخانه: ایران-تهران-بهارستان-جاده ساوه - سه راه آدران - ابتدای جاده شهریار - کوچه میهن 3 - پلاک 15- کدپستي 3113686767

تلفن : 021-56861770~1, 021-57452~0

فکس : 021-56450901

وب سایت : www.haniantenna.com


جستجو درمحصولات

آنتن رومیزی 2015

2015.png

شبکه های اجتماعی

ارتباط با ما

موبایل : -

تلفن : 021-56861770~1, 021-57452~0

فکس : 021-56450901

تلفکس : -

وب سایت : www.haniantenna.com